Tres Avantatges D’establir el Concepte de Consciència Testimoni.

 

Ser testimoni significa desenvolupar la qualitat de la consciència.

 

La consciència testimoni és aquella part de tu mateix que només observa. No és la teva ment pensant, és a dir, el pensador o els pensaments. És la part silenciosa, tot coneixedor de tu mateix. Al Ioga en diem d’això la ment superior o ‘Buddhi’, el coneixedor.

 

A continuació, es detallen les tres avantatges per establir la teva consciència testimoni:

 

1. Et tornes menys reactiu en situacions.

Alguna vegada has estat en una situació en què hagis reaccionat molt fort o emocionalment, i després hagis desitjat haver fet una pausa, respirar o reflexionar abans de parlar o actuar?

I després, la situació es repeteix a la teva ment sobre com hauries d’haver dit això o ho hauries d’haver fet? La majoria de nosaltres hem tingut aquesta experiència i és precisament allà on és útil una forta consciència de testimoni. Amb una pràctica de meditació regular, pots entrenar la teva ment per mantenir una connexió amb la consciència testimoni. Aleshores, quan apareixen aquests moments difícils, el teu hàbit és reflectir i veure amb més claredat la realitat de la situació. I amb aquests preciosos moments d’espai reflexiu, tens més possibilitats d’escollir conscientment com respondre.

 

2. La teva intuïció té espai per ser escoltada.

Si la ment sempre està ocupada, sempre dialogant (amb ella mateixa) i sempre estem completament compromesos amb el procés de pensament, és difícil que s’escolti la veu suau de la intuïció. Fer un pas mental enrere i connectar-se amb la consciència testimoni proporciona un espai mental. I és en aquell espai on comencem a sentir la veu de la intuïció. A mesura que ens familiaritzem amb el so i la sensació d’intuïció que parla, es fa més fàcil escoltar-lo, fins i tot quan hi ha altres sorolls.

 

3. Guanyes més consciència sobre els patrons mentals.

Si no estem mentalment i emocionalment atents, és molt possible que, de vegades, la nostra ment es perdi amb els pensaments. Anant aquí, allà i a tot arreu. Repetim mentalment les històries en què ens han fet mal, una vegada i una altra.

 

Sovint, reproduir aquestes històries als nostres caps no serveix per a res i fins i tot pot danyar la nostra salut emocional. En ser conscients del que estem pensant, tenim l’oportunitat de preguntar-nos a nosaltres mateixos: “aquest pensament em serveix realment ara mateix?” El propi fet de ser simplement conscient del que estàs pensant, alleuja la fortalesa dels pensaments. Mitjançant un procés de consciència, és possible desarrelar els patrons de pensament més negatius. Quan fem això, alliberem la ment de tensió, i la ment s’expressa d’una manera més alegre i harmoniosa.